OVer kindertherapie

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen vanaf 4-14 jaar die op een bepaald moment in hun leven hulp kunnen gebruiken.


De therapie richt zich op de belevingswereld van het kind, de relaties binnen het gezin en relaties in de buitenwereld zoals school, vrienden en overige contacten. Ieder kind is uniek. Tijdens de therapie staat het kind centraal. De behandeling van de therapeut sluit aan bij de situatie rondom de behoeftes van het kind. 



Integratieve kindertherapie kan ingezet worden bij:


  • Lichamelijke en psychosomatische klachten waar geen medische oorzaak voor is aangetoond, zoals buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie en eczeem.


  • Aangeleerde ongewenste gewoontes, zoals nagelbijten, tandenknarsen, haarplukken en snoepen.


  • Omgaan met en/of verwerken van emotionele problemen, zoals (faal)angsten, fobieën, scheiding van ouders, rouwverwerking en trauma’s.


  • Gedragsproblemen, zoals woedeaanvallen, liegen, stelen, pesten, concentratieproblemen, driftbuien, druk voelen of doen, impulsief gedrag, problemen met luisteren, teruggetrokken gedrag en zenuwtrekjes (tics).


  • Communicatie en/of relatieproblemen, zoals in de hechting met ouders, loyaliteitsproblemen na een scheiding, moeite met maken of houden van vriendschappen, moeite met de scheiding van ouders of je behoefte duidelijk maken binnen een nieuw gezinssysteem, grenzen aangeven en grenzen van anderen respecteren.


  • Ontwikkelingsproblemen, zoals slaapproblemen, eten, zindelijkheid, hechting, taal en spraak.


  • Omgaan met een gedragsstoornis, handicap of bijzondere eigenschap, zoals hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit.

WERKVORMEN & TECHNIEKEN


Naast onze standaard kindertherapie maken wij ook gebruik van diverse werkvormen en technieken, zoals gesprekstechnieken, storytelling, visualisaties, creatieve werkvormen, oplossingsgerichte technieken, etc.


MEER WETEN?
Share by: